דלקת גרון ולוע 

  • By my target
  • 11 Feb, 2019

רבים מהמבוגרים ומהילדים חווים דלקת גרון ולוע שמקורה יכול להיות ויראלי או חיידקי.  

בשני המקרים התסמינים ברובם חופפים, והם כוללים: חום, הרגשה כללית רעה, כאב גרון וקושי בבליעה, כאב ראש, אודם בגרון, נפיחות בבלוטות לימפה צוואריות ועוד.

בדלקת שמקורה חיידקי - יופיעו לרוב נקודות או קרום לבן כתפליט על השקדים המודלקים, ולרוב המחלה מתאפיינת בהיעדר שיעול ונזלת (המאפיינים יותר מחלה ויראלית). זיהום חיידקי מהווה כשליש מכל דלקות הגרון בילדים ובמבוגרים, בכל שאר הדלקות המחולל הוא וירוס.

האבחנה בין סוגי הדלקות מתבצעת באמצעות משטח גרון, במידה והתוצאה מראה כי ישנו זיהום חיידקי מסוג סטרפטוקוק A יינתן טיפול אנטיביוטי, שמטרתו למנוע סיבוכים העלולים להופיע עקב נוכחות החיידק. דלקת הגרון עצמה יכולה לחלוף גם ללא טיפול אנטיביוטי זה.  מתחת לגיל שנתיים המחלה נדירה בילדים.

מבין החיידקים היוצרים דלקת גרון, השכיח והמסוכן ביותר הוא סטרפטוקוק A. חיידק זה מחולל דלקות במערכות שונות בגוף, למשל בעור (אמפטיגו, שושנה), בריאות, בקרום המח.הוא נחשב למסוכן מפני שעלול לגרום לסיבוכים ולזרז מחלה אוטואימונית בה מערכת החיסון תוקפת את רקמות הגוף השונות, למשל פגיעה במסתמי הלב (קדחת השגרון Rheumatic Fever), פגיעה בכליות (גלומרולונפריטיס), או עלול לגרום להופעת שנית (סקרלטינה).  כמו כן, ייתכנו סיבוכים מקומיים כגון אבצס מסביב לשקד או דלקת מכסה הגרון, מצבים המחייבים טיפול רפואי.

רבים הם המקרים בהם ניתן טיפול אנטיביוטי אך בכל זאת דלקת הגרון והחיידק חוזרים, לעיתים ממש ימים ספורים לאחר סיום הטיפול התרופתי. לרוב המענה הרפואי הוא סבב נוסף של אנטיביוטיקה, אך ישנם מקרים לא מעטים בהם דלקת הגרון חוזרת שוב ושוב.

מה עושים כדי להפסיק את המעגל הזה?

הרפואה הסינית נותנת מענה טוב לחיזוק מערכת החיסון ויכולתו של הגוף להתמודד עם דלקות הגרון והחיידק היוצר אותן.                                                                              דיקור, צמחי מרפא נוגדי זיהום וממריצי חיסון, תזונה המפחיתה יצירת דלקת ומחזקת את מערכת החיסון - כל אלה מסייעים להפסקת הדלקות החוזרות.

 טיפ לטיפול ועזרה ביתיים:

·        להרבות בנוזלים, מרקים, מיצי ירקות ופירות.

·        להכין סירופ בצל ודבש לריכוך, ייבוש וחיטוי של אזור הגרון: חותכים בצל לקוביות, משרים בדבש לשעה. מסננים את הבצל ושותים 3-4 כפות מהנוזל. 

מוזמנים ליצור קשר ולהתייעץ.

רק בריאות!